HomeStichting BindingMedewerkersVacature Sociaal Raadslid

Vacature Sociaal Raadslid

Stichting Binding is het centrum voor zorg en welzijn in de gemeente Wijk bij Duurstede. We zijn op zoek naar een Sociaal Raadslid m/v voor 18- 24 uur per week.

Stichting Binding is een zelfstandige stichting die zorg draagt voor de uitvoering van gemeentelijke welzijnstaken, maar die ook uitvoering  geeft aan gemeentelijke taken in het kader van de Wmo en Jeugdzorg. Samenwerken en integraal werken zijn speerpunten voor onze organisatie.
Het nieuwe Sociaal Raadslid gaat direct samenwerken met een collega Sociaal Raadsvrouw, een Consulent Armoede en Schulden en de vrijwilligers achter de inloop ‘Grip op de Knip’.

Vanuit het Bureau Sociale Raadslieden geven we persoonlijk advies over wetten en regels bij problemen zoals op het gebied van schulden, wonen, buren, werk, inkomen of problemen met familie en relaties.
Je helpt de inwoner bijvoorbeeld met: bezwaar- en beroepsprocedures, vragen over betalingsproblemen en/of achterstanden en vragen over inkomen, zoals studiefinanciering, pensioen en AOW. Daarnaast signaleer en verhelder je individuele welzijnsvragen bij doorverwijzing van huisartsen en fysiotherapeuten.
Bijzondere aandacht binnen de functie is er voor vragen over armoede en schulden.

Wij zoeken iemand die:

• zich thuis voelt in een onafhankelijke rol met veel ruimte en daarin professionaliteit toont;
  • snapt wat een integrale aanpak betekent en dus ook kan samenwerken;
  • actuele kennis van wet- en regelgeving op een breed maatschappelijk vlak heeft;
  • (stage)ervaring heeft in vergelijkbare werkzaamheden;
  • beschikt over een analytisch denkvermogen met een praktische aanpak;
  • blijvend nieuwsgierig is naar nieuwe ontwikkelingen en veranderingen op de expertises;
  • aantoonbare affiniteit heeft met schuldenproblematiek;
  • zich toegankelijk kan opstellen en het leuk vindt om met uiteenlopende doelgroepen te werken;
  • een afgeronde Hbo-opleiding of vergelijkbare ervaring (bij voorkeur Hbo Sociaal Juridische Dienstverlening of Recht) heeft

Wij bieden:

• een team met enthousiaste en gemotiveerde collega’s
  • een uitdagende werkomgeving met veel ruimte voor ontwikkeling
  • een aanstelling voor 1 jaar, met mogelijkheid van verlenging
  • inschaling volgens de CAO Welzijn en Maatschappelijke Dienstverlening

Nadere informatie kun je vinden op de website van Stichting Binding: www.stichting-binding.nl

Voor eventueel aanvullende mondelinge informatie kun je contact opnemen met Frank Brouwer, coördinator van het team waar binnen het Sociaal Raadslid zal vallen. Hij is bereikbaar via telefoonnummer 0343 – 473070 of via email info@stichting-binding.nl .

Uw sollicitatie kunt u sturen naar sollicitatie@stichting-binding.nl. De sollicitatietermijn sluit op 16 juni. Deze vacature is gelijktijdig intern en extern uitgezet. Bij gelijke geschiktheid gaan interne kandidaten voor. De eerste ronde sollicitatiegesprekken vindt plaats in de week van 20 juni.